Er proteintilskud doping?

I kølvandet på de utallige dopingsager indenfor forskellige sportsgrene og især inden for cykelsporten, så er der en vis berøringsangst omkring mange forskellige stoffer. Derfor var jeg også skeptisk, da jeg hørte, at proteintilskud måske var det rigtige for mig – for var der tale om doping eller nærmere vitaminpiller, som ingen vist har noget imod?

Protein findes naturligt i en lang række fødevarer, så ved at tage et ekstra tilskud, så hjælper man kroppen hurtigere på vej til at opnå øget muskelstyrke. Ved at spise proteiner inden træning vil de aminosyrer, der cirkulerer i blodet være med til at optimere muskelopbygningen.

Efter træning er det vigtigt at fylde kroppen op for at opnå størst effekt af træningen.

Hvordan får man så de ekstra proteiner? Som sagt fås de et en lang række af fødevarer, men man kan også købe proteintilskud, så har man mere overblik over, hvilken mængde man indtager. Det kan købes rigtig mange steder, men jeg foretrækker at købe dem på en dansk hjemmeside, så er der en garanti for, at de overholder de danske krav. Jeg har købt flere forskellige steder, men vil gerne anbefale at købe protein fra svenskkosttilskud.dk – de er meget professionelle, man kan altid få kvalificeret hjælp og varerne bliver leveret som lovet.
For at vende tilbage til overskriften, så er svaret ”nej” – protein er absolut ikke doping, det er en hel naturlig del af vores mad. At tage et ekstra tilskud er heller ikke doping, det er bare en lille hjælp til kroppen, så den har noget at arbejde med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *